Sağlamlıq

Mədə xərçənginin inkişaf riskini aşağı salan məhsullar açıqlandı

  • Admin
  • 08-apr-2024, 12:41
  • 0 Baxış



Kartof və soğanın müntəzəm qəbulu mədə xərçənginin inkişaf riskini aşağı salır. Çjetsyansk Universitetinin mütəxəssisləri bu qənaətə gəliblər.
Aztehsil.az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, Çinli alimlər gündəlik rasionla mədə xərçənginin bağlılğı haqda 76 araşdırmanın nəticələri ilə tanış olub. 6 milyondan çox insanın qidalanması barədə məlumatlar analiz edilib. Nəticədə məlum olub ki, kartof və soğan sevən insanlar bu tərəvəzlərdən az istifadə edənlərdən üç dəfə az mədə xərçəngindən əziyyət çəkib.
Bununla yanaşı alimlər digər qanunauyğunluğu üzə çıxarıb. Belə ki, onların nəticələrinə əsasən, şoraba və alkoqolun həddindən artıq çox istifadəsi mədə xərçənginin inkişaf riskini artırır.



 

img
Elşən Qafarov
(050) 672 59 11

Məktəbşünaslıq kursları, DİQ-direktorların və direktor müavinlərinin işə qəbulu müsabiqəsinə hazırlıq

Saytı bəyənirsiniz?